Nyheder - Fanø Jagtforening

Nyheder

Indskydning samt pokalskydning på Måde skydebane 21 April

Så er det forår og tid til at få støvet af jagtriflen.

Der er arrangeret indskydning samt pokalskydning;
100 m banen skydning d. 21-04 fra 12,30 til 14,30
Hjortebanen skydning d. 21-04 fra 14,00 til 16,00
Det koster 100 kr. for at skyde på 100 m banen og 100 kr. for at skyde på Hjortebanen.

Tilmelding til Michael Bus på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest d. 17-4.
Vedrørende spørgsmål 20116325.

Alle medlemmer er velkommen.
Vi forventer at se de medlemmer som er i bukkepulje og for at deltage i vinterens krondyr jagt skal man have været på hjortebanen det pågældende år.
På banen kan købes patroner i cal. 6,5x55, 308 W og 30,06 samt kaffe , øl, og vand.

Der vil blive samkørsel.

Med Venlig Hilsen
Bestyrelsen Fanø Jagtforening

Måde Store Jægerskydning

Hej til jer alle

 

Vil lige minde jer om det er i over morgen den 1. april vi åbner for indtegning til “Måde Store Jægerskydning” der finder sted lørdag den 25. august 2018.

Tilmelding kan ske ved mail eller pr. telefon 40384658
tidspunkt for modtagelse af mail, den 1. april er afgørende for tilmeldingen dersom der bliver fuldt booket, i 2017 var der fuld booket 2 timer efter jeg kom fra arbejde, så vent ikke for længe.

Renovering af flugtskydnings banen

Renovering på flugtskydebanen. Vi har renoveret lidt på banen.

Der er monteret lærk på gravene, venstre due maskinerne er flyttet, borderne er modificeret i spids due graven til dette formål.

Nye lemme er monteret. Nye bundstykker er monteret. Alle maskinerne er serviceret af due-matic.

Banen er stillet op og klar til åbning søndag den 11 marts klokken 1000 hvis vejret tillader det. Så mød frisk op og og træn på duerne så ænderne kan rammes næste sæson.

 

flugt1

 

flugt2

Regulering af Krager

I morgen starter vores specielle tilladelse til regulering af krager - check mailen som er sendt ud til alle som har løst adkomst.

Lodsejer tilladelserne fra ræv gælder også her.

Mårhund observeret i Slunden

Der er observeret mårhund på Slunden 29

 

Vi har jagten ind langs med (se jagt grænse kort 29)

Vores regulerings jægere vil sætte fælder op hvis muligt.

Hvis I skal på tur med riflen efter rævehvalpe så læg vejen forbi i SV og se om der skulle være held med mårhunden.

 

Med venlig hilsen

Jesper

Udvidet bukkejagt.

Bukkepuljen er lukket for denne omgang - der blev nedlagt 10 bukke som planlagt.
Bukkene er af varierende størrelse og skudt på forskellige områder dog en del til Nord.
Vi mener ikke at der er grundlag for at skyde flere gode bukke i denne sæson.

Til gengæld er der observeret en del mindre gode bukke rundt omkring.

Vi vil gerne have skudt dem væk og samtidig give mulighed for at "rulle puljen" med flere folk og derfor vil de som er tilbage i puljen få et tilbud om at komme på bukkejagt.

Puljen er på 3 "dårlige bukke".
- Det drejer sig kun om bukke, der er små af krop og har sat dårligt op - typisk skævt opsat spidsbukke, som stadig er helt eller delvist i bast.
- Jagten foregår alene i området syd for Strandvejen.
- Jægeren får indtil sæsonen afsluttes - 15/7
- Bukken afregnes til halv pris.
- Hvis man nedlægger en buk, har man brugt sin tur i puljen - hvis man ikke nedlægger en buk går forbliver man i puljen og har ikke brugt sin tur.
- Tilbuddet bliver givet i rækkefølge til de som er i tilbage i puljen - det er frivilligt om man ønsker at deltage.
- Der kommer indtil 6 jægere ud og der stoppes når de 3 bukke er skudt.

Hvis man skyder en reel buk og ikke en "dårlig" buk som beskrevet ovenfor, konfiskeres hele dyret og der betales fuld pris.

Obs
Regulering af voksne ræve og rævehvalpe, som normalt er stoppet under bukkejagten, er blevet frigivet.

Jens Brinch står for kontakt til de som bliver tilbudt at komme ud på bukkejagt og ringer rundt hvis de 3 bukke er skudt.

Jagtgrænsekort på Mobilos

Jagtsæsonen er lige om hjørnet og de som har "moderne" mobil telefoner har nu mulighed for at kombinere jagtgrænsekort med GPS så man på tur i terrænet kan se sin position i forhold til grænserne.

Vedhæftet er en "How to do" - kortene bliver tilsendt pr mail til adkomst løsere ved henvendelse.
Kortene vil blive opdateret løbende ligesom på hjemmesiden.

God fornøjelse.

Skulle det ske at nogle har vanskeligheder med at få det hele til at virke så skriv tilbage - måske kan vi finde en eftermiddag og lave workshop :-)

Strandtudse huller

 

 

Så bliver der skrabet strandtudse huller - mon ikke det kunne lokke et par krikænder til også.
Planen er at der bliver to i området nord for golfbanen, tre øst for flugtskydningsbanen, to på vestsiden af Halen og et par stykker ved Kæret.

Naturstyrelsen har lavet 5 i skoven og der kommer et par stykker i Sønderho.

Projektet er et samarbejde mellem Fanø/Esbjerg Kommune, Nationalpart Vadehavet, Fanø Jagtforening og private lodsejere.

Markprøve for stående hunde

D 20/3 var Kristian Nørby Sørensen og jeg af sted med hundene på markprøve. Begge hunde er under 2 år og derfor i unghunde klassen hvor regler nok er regler, men jagtglæde tæller mere en lidt ulydighed ... og godt for det:-)

Vi skylle have været til den samme prøve, men Kristian fik trykket på den forkerte knap og skulle så til en prøve på Fyn - hvor jeg kunne nøjes med Esbjerg N hvor den lokale jagtforening have stablet et super arrangement på benene.

For Steen (min hund) og jeg var det første gang vi skulle på markprøve. De andre deltagere var meget hjælpsomme med at forklare hvordan prøven foregik og som dagen gik, kom der også mange tips og tricks til denne specielle øvelse. Jeg tænker det er lidt samme fornemmelse vores nye folk har når de første gang stiller op på flugtskydningsbanen - lidt usikker på om "de professionelle" skytter overhovedet vil snakke med en - og når første dag er over, tager man hjem med følelsen af at være hjulpet godt på vej og glæder sig til at komme igen.

 

Selve prøven er ret simpel - hunden slippes sammen med en anden hund i samme klasse og så skal de afsøge et område for fugle. De skal gerne vise et bredt, hurtigt og effektivt søg, tage stand når de finder fugl, vente på at få kommando til at rejse fuglen og ikke spurte efter fuglen efterfølgende - så er præmieringen hjemme. Vi fik tre turer. Første tur stak Steen næsen i et harespor, det gik jævnt hurtugt derud af og jeg kunne ikke kalde ham ind!. Efter en god tur kom han tilbage og kunne fortsætte søget - det er som sagt unghunde klassen. Havde det været åben eller vinder klasse havde dagen været slut for os.

Anden slip sekunderede han den anden hund, som havde stand for en agerhøne. Fuglen fløj og begge hunde piskede afsted - ikke godt men igen reddede det os at det var unghundeklasse. På vej tilbage fandt Steen endnu en agerhøne, tog stand og fik næsten hold på fuglen som desværre rejste afsted over bakkerne. Igen på tur efter den og mig med en glødende hundefløjte - pis! På vej tilbage endnu en stand og denne gang for hare. Den smuttede også og nu troede jeg det var helt slut for os, for Steen drev med høj klar hals 7-800m op til en gård og returnerede glad men træt :-(

Vi fik dog en chance til og denne gang fandt han en agerhøne og tog stand. Jeg markede standen til dommeren ved at række hånden op og han bad mig gå frem. Standen og fuglen holdt og jeg blev bedt og at avancere hunden til rejsning. Steen gik frem på kommando og rejste fuglen, dommeren skød et løst skud i luften, jeg blæste i trille fløjten af fulde lunger. Steen satte sig denne gang på halen i stedet for at prelle på fuglen og dommeren sagde vi kunne koble - så var den 1 præmie hjemme.

Lang historie og lige så lang dag med piskende regn, men hvor var det spændende. Vi har lært en masse og nu skal der trænes igennem - på onsdag og næste lørdag venter endnu to markprøver - man bliver bidt af det.

 

Jeg kan kun anbefale at gå igang - det er ikke så svært med en unghund og alle er super flinke. Bliver hund og fører gode og klarer sig i åben klasse, kan man godt mærke spændingen og konkurance ånden skærpes, men der var bestemt plads til alle.

 

Vi har nok nogen af de bedste muligheder for at træne hunde overhovedet med store eng og mark arealer og der er bestemt lige så mange agerhøns som på de terræner vi besøgte. Jeg håber andre får blod på tanden, så vi måske kan komme lidt igang igen på Fanø - jeg forstår der er stolte traditioner, som måske er blevet lidt støvede men bestemt værd at genopfriske.

Link til Jyske Vestkystens artikel; 

Artikel i Jyske Vestkysten

Prøver kan findes og bookes under Dansk Kennelklubs hjemmeside samt Jægerforbundet;

Liste over markprøver i Dansk Kennelklub regi.

Hundeprøver - Jægerforbundet

Jesper Haurum

 

Tælling af harer.

D 11/3 var vi afste i to biler for at tælle harer. Vi kører to faste ruter - 3 gange hvert forår som et led i markvildt projektet.

Der lyses med lygter, vi tæller hvad vi ser og indrapporterer til Jægerforbundet.

Der blev talt godt 50 harer - det er 5-10 mere end vi ellers har set.
Til gengæld var der færre rådyr - måske er der ikke så meget grønt i markerne endnu.
Ræv var der et par stykker af.
Der var rigtig mange kaniner - jeg er sikker på at vi ikke behøver være bange for bestanden.

Skydning med små kalibre.

Den 4 Marts løb forårets første arrangement af stablen - skydning med de små kalibre på Måde skydebane.

Et par håndfulde skytter mødte op og fik mulighed for at indskyde og træne med salonrifler og de nye i cal 17hmr på afstande op til 100m.

Det skal siges at man må holde pænt over for at ramme med en .22 på 100m men det kan sagtens lade sig gøre at skyde endda rigtig præcist - faktisk skød mange tættere grupper med den små rifler end de normalt gør med jagtriffelen :-)

Der blev også tested om der var forskel på de forskellige kugler mht opspring.
Testen kan man ikke sige er særlig videnskabelig eller statistisk korrekt - men en ting var helt sikkert - kuglerne springer op ved flade skud på græs og vand ligegyldigt om det er en .22 blyklump eller en super ekspanderende 17hmr

Vi takker Leif for at stille op som leder for skydningen og alle de to bruget nogle gode timer til at skyde sammen.

Generalforsamling 2016

Fanø Jagtforening
Ordinær generalforsamling
torsdag den 9. august 2015 kl. 19.00

Referat

Tirsdag den 9. august blev der afholdt ordinær generalforsamling i Fanø Jagtforening. Generalforsamlingen blev afholdt i Fanøhallen, og tilstede var i alt 43 medlemmer af foreningen.

Gunnar Bruun var dirigent, mens undertegnede tog referat.

Gunnar Bruun startede generalforsamlingen, ved at påtale at indkaldelsen ikke var foregået efter reglerne, eftersom generalforsamlingen ikke var blevet annonceret i medlemsbladet Jæger og Fanø Ugebladet. Der blev dog besluttet at afholde generalforsamlingen på grund af det store antal fremmødte.

Formandens beretning

Jesper Haurum fremlagde i kraft af formandskabet året der gik, og de fremtidige udfordringer for foreningen.

-        Jagtlejekontrakt: Jesper Haurum forklarede, hvorfor der er opstået et behov for forøgelsen af såvel adkomst som kontingent. Begge indtægter er ikke blevet reguleret over en årrække, hvilket giver foreningen nogle udfordringer. Der blev argumenteret for, at adkomsten og kontingentet fremadrettet skal prisindeks-korrigeres. Bestyrelsen lagde op til en prisstigning på 300 kr. i 2017 og 200 kr. i 2018 for adkomstens vedkommende. Kontingentet skal stige med 50 kr. i første omgang. Herefter vil prisen følge prisindekset. Beslutningen blev vedtaget.

Der blev redegjort for antallet af adkomstjægere, som ifølge bestyrelsen har været nogenlunde ens over en årrække. Ligeledes er jagtarealet ikke blevet væsentligt indskrænket.

-        Hjortegruppen: Hjortegruppen på Fanø har besluttet at afholde 2 jagter i år, svarende til de foregående års hjortepolitik på Fanø. Begge jagter er besat, men der er stadigvæk mulighed for at melde sig til som driver med mulighed for at skyde snepper. På grund af de hurtige tilmeldinger overvejes der, om tilmeldingen skal foregå på en anden måde. Af forslag blev nævnt lodtrækning.

I 2017 indtræder der muligvis nye regler for kronhjortejagten i hele landet. Det vides endnu ikke, hvordan de nye regler kommer til at påvirke hjortejagten på Fanø. Der arbejdes på en særordning for Fanøs vedkommende, således at hjortene stadigvæk kan jages i december og januar.

Der er ligeledes tvivl over, hvor mange krondyr der findes på Fanø.

-        Jagttegnskurser: Syv kursister var tilmeldt til årets jagttegnskursus. To har bestået på nuværende tidspunkt. Der blev redegjort for behovet for erfarne mentorer, som kan vejlede nyjægerne, og introducere dem for jægerhåndværket. I år vil bestyrelsen forsøge at afholde temajagter for nyjægere, med henblik på introduktion af mulige jagtformer.

-        Vildtpleje: Efter de senere års udtynding, er der behov for plantning af træer i Kommunens Træer. I Store Grøndal er der udført slåning af tagrør.

Der er i år igen blevet udsat agerhøns. Der anslås, at ca. 150 har overlevet indtil nu. Der berettes om en del fugle ud i terrænet, så projektets ser ud til at have båret frugt. Projektet stopper dog til næste år, og der vurderes, at der ikke vil blive udsat flere agerhøns i Norby Sogn i fremtiden.

-        Skydebanen: Der er fortsat ikke kommet en afgørelse med hensyn til en ny miljøgodkendelse for jagtforeningens skydebane. Det seneste tiltag er, at støjpåvirkningen skal undersøges. Dette sker i samarbejde med Fanø Kommune og jagtforeningen. Jan Holm er fortsat ansvarlig for foreningens dialog med Esbjerg Kommune, som er sagsbehandler. En anden udfordring for skydebanen er kommunens planer om en fremtidig udstykning nord for den forhenværende efterskole.

Selvom fremtiden endnu er usikker, arbejder bestyrelsen videre med jordkøb omkring skydebanen, med henblik på sikring af dens fremtidige virke. 

-        Regulering: Formanden redegjorde for bestyrelsens arbejde med hensyn til mulige reguleringsmuligheder til foreningens medlemmer. Bestyrelsen er fortsat ansvarlig for ansøgning af tilladelserne.

Der er en udfordring med de mange kaniner i sommerhusområdet. I Grøndal sommerhusområdet har bestyrelsen sikret en kontrakt med hver enkel lodsejer, således at gældende lovregler overholdes. I Rindby overvejes der, om samme procedure skal indføres, med henblik på normalisering af forholdene.

For krager og ræv er der kommet yderlige beføjelser i kraft af reguleringsprojektet imellem Nationalpark Vadehavet og DJ. Beføjelserne giver udvidede jagtmuligheder for Fanø Jagtforenings medlemmer.

Der overvejes om der i år skal søges om regulering af duer i september og oktober, eftersom der ikke kan sikres, om bortskræmning er foregået, samt om afgrøderne reelt er påvirket af duerne. I tilfælde af et eventuelt kontrolbesøg, hvor der bliver konstateret, at de gældende regler ikke er overholdt, er det grundejeren, som bliver holdt ansvarlig.

-        Kommende år: Bestyrelsen lægger op til at fokuspunkter for fremtidige indsatser er;

  • Arbejde med ansøgning af fondsmidler, selvom indeværende år ikke har givet den store udbytte.
  • Dialog med Nationalpark angående regulering til fordel for jordrugende fugle.
  • Flere jagttegnskurser
  • Udarbejdelse af vildtplejeprojekter
  • Bedre dialog med de forskellige udvalg med hensyn til økonomi
  • Nyjægere i bestyrelsen

Der var ingen kommentar til formandens beretning, og beretningen blev godkendt.

Regnskab

Kasser Henrik Skovgård redegjorde for årets regnskab. I 2015 var der indtægter for i alt 396662 kr., samt udgifter for i alt 364597 kr. Dette giver et overskud på 32064 kr. for 2015 vedkommende.

Status er at foreningen har aktiver for 1563293 kr., hvoraf 462169 kr. står på foreningens konto.

Der henvises til regnskabet for yderlige detaljer.

-        Der kom et spørgsmål angående eventuelle lejeindtægter for den gamle jagthytte på halens nordspids. Hytten bliver i dag brugt til østersture, men der bliver ikke betalt leje for denne anvendelse. Bestyrelsen beretter at de vil se på sagen.

-        Der var ligeledes spørgsmål til de høje udgifter for halehyttens vedkommende. Bestyrelsen berettede om, at hytten ikke bliver lejet nok ud på nuværende tidspunkt. Der blev diskuteret, om halehytten eventuelt kunne lejes ud på årsbasis, som anses for at være mere attraktivt, samt om hytten kan lejes ud til andre end medlemmer af Fanø Jagtforening. Der er ligeledes diskussion, om jagthytten overhovedet må anvendes til overnatning.

-        For fuglekøjens vedkommende bliver berettet om et underskud på 5033 kr..  Indtægterne er på nuværende tidspunkt kun baseret på entre. Derfor søges der om flere fondsmidler i 2016-2017.

Stigning af kontingent

Fremadrettet stiger kontingentet med 50 kr. for alle medlemmers vedkommende. Beslutningen blev vedtaget.

Festudvalg

Festudvalget har i år valgt ikke at afholde en stor jagtfest, men derimod en aften med gule ærter, efter en af årets fællesjagter. Denne beslutning blev taget på grund af manglende medlemmer i festudvalget. Aftenen med gule ærter ansås dog for at være en succes, og der vælges at videreføre konceptet i år.

Flugtskydningsudvalg

Der er behov for fremtidig istandsættelse af skydebanens hytte og anlæg. I år er der malet vinduer.

Udvalget beretter om manglende opbakning til skydebanens aktiviteter på trods af flere nyjægere. Der opfordres til, at jægere husker at benytte sig af skydebanen.

Vildtpleje

Gunnar Bruun fremlagde beretning for vildtplejeudvalgets aktiviteter, i året der gik. Der fodres fortsat i år på jagtforeningens arealer. I udvalget er der dog indledt en dialog om fordring skal fortsættes fremadrettet.

Anderør i Karensdal er blevet vedligeholdt, og der berettes om tegn på yngleaktivitet. Rørene har således haft den ønskede effekt.

Med hensyn til fodermarker er der eksperimenteret med kalkning af enkelte felter.

Der henvises til formandens beretning med hensyn til yderlig information om foreningens vildtplejeindsats.

Indkomne forslag

Lars Gustav Nielsen havde indsendt følgende forslag til behandling;

-        Lars Gustav problematiserede nuværende politik omkring afholdelse af råvildtsjagt, og hans mulighed for at udøve denne jagtform. Hans ønske er derfor, at der oprettes en online-kalender, hvor den enkelte jæger kan melde sig til råvildtsjagt på selvvalgte dage, således at jægeren selv har mulighed for at vælge tidspunkt, til forskel for nuværende ordning med lodtrækning og kalender. Kalenderen anslås at ville have en årlig udgift på maksimalt 1600 kr. Bestyrelsen skal stå for administration af kalender, samt beslutningen om hvor mange dyr der kan skydes.

Bestyrelsen argumenterede for, at systemet ikke kunne implementeres for indeværende år. Desuden bliver der stillet spørgsmålstegn vedrørende en mulig stigning af jagttryk på råvildt, og dermed dens bæredygtighed. Der skal ligeledes sikres, at alle har lige muligheder, for at gå på råvildtsjagt, og at der ikke må opstå et ”først til mølle princip”.

Medlemmerne synes dog, at kalendersystemet kan have en mulig fremtidig potentiale, og at bestyrelsen burde arbejde videre med løsningen. Kun en valgte at stemme imod. Dermed pålægges bestyrelsen at se nærmere på kalendersystemet. Et oplæg forventes til næste generalforsamling.

-        Kaninregulering: Lars Gustav ønsker mulighed for regulering af kaniner med salonriffel i sommerhusområdet, samt en mulighed for at medtage gæster i området uden sektionsansvarlig. Argumentet er, at den nuværende tilmeldingsprocedure med hensyn til gæstejægere er for begrænset.

Bestyrelsen oplyser om, at der er indgået en aftale med grundejerforening, om at al jagt i sommerhusområdet skal ske med en sektionsansvarlige tilstede. Tilladelse til at jage uden sektionsansvarlig eller ved at anvende salonriffel kræver derfor en ny aftale med grundejerforeningen. Desuden oplyser bestyrelsen, at de som ansvarlige på nuværende tidspunkt ikke kan stå ind for sådan en ændring af aftalen, eftersom salonriffel anses for ikke at være sikker nok.

Der oplyses dog, at der muligvis kommer en tilladelse til regulering af kaniner på golfbanen med riflede våben. Aftalen er dog på nuværende tidspunkt ikke på plads.

Bruno Kristensen havde indsendt følgende forslag;

-        Der ønskes en nedsat jagtadkomst for seniorer. Begrundelsen er, at foreningen har iværksat mange initiativer for nyjægere, men ikke for seniorer i foreningen. Der foreslås en reduktion på 40 % af adkomsten, mod i stedet ikke at få lov til at jage i weekenden i tidsrummet kl. 9 til kl. 15.

Bestyrelsen svarer ved, at der på nuværende tidspunkt er ca. 20 adkomstjægere, som ville kunne drage nytte af ordningen. En reduktion vil derfor medføre en stigning for den resterende gruppe af adkomstjægere, hvis budgettet skal holdes. Samtidig svarer en reduktion på 40 % ikke til den foreslåede begrænsning i jagtmulighed, eftersom 40 % svarer til 3 hele dage. Enkelte medlemmer argumenterer for, at ældre jægere ikke nødvendigvis har en dårligere økonomi end yngre jægere med nystiftet gæld og småbørn.

Bruno ønsker blot, at seniorer bliver set som en ressource, og at der kan stilles krav om aktivitet i foreningens regi. Hertil svares der, at al arbejde i foreningen beror på frivillighed, og at man meget gerne må stille op til arbejde i foreningen.

Forslaget kommer ikke op til afstemning på grund af manglende opbakning.

-        Bruno ønsker regulering af anvendelse af vildtkamera. Der argumenteres for at lodsejeren skal give tilladelse, samt at registrering af borgere er i strid med databeskyttelsesloven. Bestyrelsen beretter, at de vil undersøge gældende lovgivning for området, og at eventuelle oplysninger vil blive lagt ud på nettet. Der kan gives tilladelse til brug af vildtkamera i forbindelse med fældefangst. Dog skal der skiltes ved brug.

Ændrede jagtregler

I forbindelse med generalforsamlingen ønsker bestyrelsen at vedtage nogle ændringer af jagtreglerne;

-        Teksten ændres til at ”jagtadkomst for studerende kun kan reduceres i op til 3 år”. Ligeledes formuleringen til, at ”leje af jagt i Norby Sogn kun må ske med bestyrelsens velsignelse”. Ændringerne bliver vedtaget.

-        $3: For golfbanens vedkommende ændres formuleringen om, at salonriffel ikke må anvendes, i tilfælde af at en aftale kommer på plads. Formulering om mulig straf slettes. Ændringen bliver vedtaget.

-        $4: Formuleringen ændres til at ”bestyrelsen tilstræber”, samt at orientering fremover sker på hjemmesiden. Ændringen bliver vedtaget.

-        $5: Formuleringen om at jagt kun må ske for eget forbrug ønskes ændret, således at nedlagt vidt fremover kan handles. Der er debat om sådan en formulering, kan medføre en stigning i jagttryk, som ikke kommer vildtet til gode. Ændringen af formuleringen kommer til afstemning, og bliver vedtaget. Kun en var imod.

-        $5.4: Der vedtages, at ræv fremover også må beskydes med salonriffel, hvis denne overholder lovens bestemmelse om kaliberstørrelse. Vedtaget.

Formuleringen om, at en jæger under 18 år kun kan gå på jagt med følge af en jæger, som har betalt adkomst i mindst 2 år, slettes. Vedtaget.

-        $6: Fremover bliver kalender for beskydning af råvildt og dåvildt lagt ud på hjemmesiden. Der ønskes at indføre mulighed for bytning af riffeljagt, i tilfælde af at en jæger er forhindret. Vedtaget.

-        $6.3: Krondyrbeskydningen bestemmes i Hjortevildtsgruppen Fanø.

-        $11: Der bliver diskuteret, om kun jægere, som har betalt adkomst, kan stille forslag til ændring af jagtreglerne. Formuleringen bliver tilbagetrukket, eftersom det alligevel kun er adkomstjægere, som kan stemme om en mulig ændring.

-        Bilag A:

Der er ingen forslag til ændring. Der er ligeledes ingen kommentar. Bilag A er vedtaget for 2016-2017.

-        Bilag B:

Gæstekort gælder fremover i 24 timer fra jagtstart. Vedtaget.

Lam under 9 kg brækket vægt er gratis.

Valg af bestyrelses- og udvalgsposter

-        Jesper Haurum er på valg som bestyrelsesformand, og vælger at stille op igen. Jesper bliver valgt som formand.

-        Jan Holm, Michael Bus og Olivier Vryens er på valg som bestyrelsesmedlemmer. Jan Holm og Michael Bus ønsker at fortsætte, og bliver genvalgt. Olivier Vryens ønsker derimod at udtræde. I stedet foreslår bestyrelsen, at suppleant Jacob Coln bliver valgt som bestyrelsesmedlem. Jacob bliver valgt.

-        Leif Nielsen er på valg som suppleant til bestyrelsen. Leif bliver genvalgt. I stedet for Jacob Coln foreslår bestyrelsen nyjæger John Nielsen som suppleant. John bliver valgt.

-        Tom Sørensen bliver genvalgt som revisor.

-        I flugtskydningsudvalget er er Leif Nielsen, Allan Islin og Susan Lauridsen på valg. Leif bliver genvalgt, mens Allan og Susan derimod udtræder. I stedet vælges Mads Christensen og Tobias Tornel ind i flugtskydningsudvalget. Jan Schmidt bliver genvalgt som suppleant.

-        I festudvalget bliver Steen Egholm og Jens Madsen genvalgt, mens Berit derimod ønsker at udtræde. Dertil mangler der 2 medlemmer efter sidste års generalforsamling. Jacob Alber, Allan Christensen og Erik Vitus Hoe stiller op til festudvalget, og bliver valgt.

-        I vildtplejeudvalget er Gunnar Bruun, Jens Brinch, Ole Nybjørn og Flemming Laulund på valg. Alle bliver genvalgt. Kristian Brinch er på valg som suppleant, men eftersom han ikke er medlem længere, træder han ud. I stedet vælges Bruno Kristensen.

-        Til Albue Fuglekøje genvælges Torben Brinck og Benny Lauridsen. Som suppleant genvælges Bjørn Thiesen.

Evt.

Der blev diskuteret om det overhovedet er nødvendig med suppleanter til de forskellige udvalg. Der er ikke taget nogen beslutning om at sløjfe suppleantposterne.

Brian Schmidt havde et par spørgsmål vedrørende forsikring i forbindelse med jagt herunder regulering af kaniner, hvor der de seneste år har været en del påskudte huse. Han foreslår en eventuel indførsel af et gebyr til dækning af forsikringsudgifter/selvrisiko. Jesper Haurum undersøger nærmere hvordan reglerne er.

Der stilles spørgsmål angående jagtforeningens engagement i forbindelse med etablering af en hundeskov uden hegn i Kikkebjergplantagen. Jesper Haurum forsikrer, at hans engagement er som privatperson og ikke i sin egenskab som bestyrelsesformand. Desuden diskuteres der i hvor høj grad en åben hundeskov er ønskværdig med vildtets tarv for øje. Enkelte argumenterer for at vildtets frie bevægelighed og behov for læ er vigtige i denne sammenhæng, samt at erfaringer fra andre landsdele viser, at vildtet ikke bliver skambidt i åbne hundeskove, samt at vildtet heller ikke forsvinder fra hundeskovene. Andre medlemmer er dog mere skeptiske og ønsker en hegnet hundeskov, således at de kan være sikre på, at deres egne hunde ikke eftersætter vildt.

Der takkes for god ro og orden.

Referatet er skrevet af;

Olivier Vryens

Fanø, den 28.august 2016

Måde Skydebane

Den 14 April var der arrangeret riffelskydning på Måde skydebane.

Traditionen tro blev dagen startet med indskydning på 100m banen hvor 13 skytter var mødt om.
Der var godt fremmøde fra de nye jægere – dejligt at se og nok også en indikation af at interessen fora skyde med riffel og jagt med kugle er blevet mere populært.

Efter indskydningen blev der dystet om Fanø Jagtforenings pokal.
Der skydes 6 skyd til bukkeskive på 100m, 2 skyd må være liggende og de sidste 4 skal være højere end liggende (knælende, siddende etc).
Der må bruges en stok som hjælpe middel – alt i alt en udfordringen for de fleste.

Efter følgende er der åbent på hjortebanen hvor der skydes 10 skud pr serie mod hjortefigur i bevægelse - en særdeles krævend disciplin hvor der kan opnås max 50 point
Man kan skyde så mange gange der er tid og lyst til – den som opnår dagens højeste resultat er vinder.

På 100m banen blev Michael Baun vinder med 53, Allan Islin nr 2 med 49point og Jon Arpe nr 3 med 48 point.
Stort tillykke til alle.

 

 

På hjortebanen blev det igen Michael Baun som vinder med 38 point - Mads Christensen med 27 point og Allan Christensen 25 point.

En super dag på skydebanen hvor alle fik "kam til håret" og forhåbentlig smag for mere.

Der vil bliver 2 skydninger på hjortebanen I løbet af sensommeren – mere om det senere.

Krage regulering

Den 9/4 var der fælles regulering af krager og husskader.
Et hold morgenduelige jægerer var klar og Kl 0632 blev den første krage voldsomt forskrækket.

Vejeret var dejligt, men måske lidt til den gode side for effektivt krageregulering.

Vi mødtes kl 9 på skydebanen til kaffe og rundstykker - rigtigt hyggeligt og godt fremmøde.

Resultatet af morgenens anstrengelser var 7 krager og en husskade, ikke det helt store resultat men en god morgen for alle og nye oplevelser for en håndfuld for hvem det var første forsøg på denne meget krævende jagtform.


Debataften

Debataften

Vi mødtes kl 19 på ”Pandekagehuset”.

Der havde ikke været mange tilmeldinger men fremmødet var rigtig godt med rundt 25 deltagere.

Følgende punkter var sat på dagsordenen;

-      Adkomst stigning

-       Sommerfest/arbejdsweekend

-       Regulering generelt

-       Jægernyt

-       Krondyr

-       Ung-/ny jægere

-       Evt.

Adkomst stigning.

Siden sidste stigning for ca 10 år siden har vi ikke reguleret  adkomsten.

Jagtlejen er hvert år reguleret i henhold til pris indeks og steget ca 10%

Sidste år valgte 5 af vores medlemmer ikke fortsat at løse adkomst og dette sammen med manglende justering af adkomsten gør at udgifter og indtægter nu er lige.

På sigt må vi forvente en fortsat stigning i adkomsten jvf pris indeks og må derfor påregne en justering af adkomsten på 500.- til i alt 5500.-

Dette vil give  27500.- på årsbasis

Det blev foreslået at hæve kontingentet som en del af stigningen for at dele byrden mellem medlemmer som løser adkomst (ca 55) og de som ikke gør  (ca 115)

En stigning 100.- pr medlem vil give ca 16000.-  på årsbasis.

Der kan naturligvis også justeres på forbruget; nyjægernes første års gratis adkomst, de studerenes halve adkomst, formand, næstformand og kasser adkomst, gaver, vildtpleje mv.

Sommerfest / arbejds-weekend.

For foreningen er det vigtigt at vi har forskellige fælles arrangementer – en forening må nødvendigvis have mål af fællesskab.

Sommerfesten i Fuglekøjen har tidligere været et populært arrangement, men de seneste år har det ikke været muligt at finde tilslutning – er det en død sild?

Tidspunkt for en evt sommerfest blev diskuteret – skal det være i sommerferien eller først hen i august og kan det evt arrangeres sammen med en arbejdsdag, hvor der hytten på Halen males, Fuglekøjen får en tur med kosten mv?

For at kunne arrangere sociale arrangementer har vi brug for et festudvalg og det kneb gevaldigt ved sidste generalforsamling, at få folk til at melde sig.

Det er for ringe og vi må håbe der er nogle som er klar til at give en hånd med til næste generalforsamling.

Regulering generelt

Der blev spurgt til regulering i Grøndal og ved Kirkegården.

Vi har fået en henvendelse fra nogle ejere af sommerhuse i Grøndal angående regulering af kaniner.

I løbet af vinteren er der blevet reguleret og dette er ikke meldt ud til medlemmerne.

Vi har også fået henvendelse fra Kirkegården ang regulering af kaniner som hærger gravstederne.

I løbet af vinteren er der også her blevet reguleret og dette er ikke meldt ud til medlemmerne.

Det blev kritiseret at denne information ikke var sendt ud, så alle viste at der blev reguleret og dette blev taget til efterretning.

For at vi holde styr på evt krybskytteri og regulering foretaget af jægere uden for jagtforenings regi er det naturligvis nødvendigt at alle ved hvad der foregår.

Olivier fortalte om krage/skade/ræve-regulering.

På Fanø, Manø og Rømø er perioderne for regulering forlænget og mulighederne for ansøgning gjort lettere.

Vi snakkede om en fællesdag hvor der bygges fælder til krager/skader til eget brug i f.eks haverne.

Jægernyt

Er tiden løbet fra ”Jægernyt” nu hvor det samme stof lægges op på hjemmesiden og FaceBook samt sendes ud på mail.

Listerne for bukkejagt og efterårs dyr, info ang regulering, vedtægter og jagtregler mv er alt at finde på hjemmesiden.

Der var bred enighed om at ”Jægernyt” ikke længere var relevant, hvis blot der kommer bedre opdatering af nyheder på de andre medier.

Fra bestyrelsens side blev der opfordret til at medlemmerne også bidrager med nyheder – der er meget stille fra den side og trods alt rundt 165 mand flere til at skrive!

Hjemmesiden

Hjemmesiden er opdateret med;

-       Bukkeliste for 2016 (Aktiviteter/beskydningspuljer/Bukkepulje)

-       Hjortejagt for 2016/17 (Aktiviteter/beskydningspuljer/Hjortejagt)

-       Ny kalender sat op.

-       Login symbol (kun nødvendigt for jægere med Adkomst) flyttet op i toppen.

De som har problemer med at log-in bedes skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og så vil vi assistere.

Krondyr

Jan Holm orienterede om krondyrs jagterne i den forgangne sæson samt planerne for den kommende sæson.

Der er bygget tårne og betalt markskader for de beløb jagt og kød indbragte sidste år.

I denne sæson kommer der 6-8 nye tårne op og så er der ved at være fyldt godt op i skoven og de nærområder vi jagter i.

Hvis der på sigt bliver overskud i hjortegruppens kasse, kan man vælge at støtte f.eks vildt ager for at undgå bidskader på marker eller nedsætte prisen for at deltage.

Der barsels med nye regler angående jagttider på kronvildt.
Man har vurderet at der generelt er for få gamle hjorte og en skæv vridning af bestand sammensætningen. Genne de sidste 12 år har vildtforvaltningsrådet prøvet via frivillighed at ændre afskydningen men det er ikke lykkedes og nu bliver der derfor lovgivet.

Hvad det kommer til at betyde for Danmark generelt og Fanø specielt må tiden vise.

Ung-/ny jægere

Der er endnu et hold jagttegns aspiranter i gang og god lokal tilslutning.

For de som tog jagttegn forrige år, bliver det spændende hvor mange som vælger fortsat at løse adkomst efter det første gratis intro-år.

Vi har besluttet at forsøge med nogle mindre ny-jæger arrangementer hvor der jages praktisk som f.eks. harejagt, andejagt og jagt for hund.

Ideen er at vise hvordan og hvor det hele foregår uden at det er på store fællesjagter med megen logistik og lidt tid til den enkelte.

Referat for Generalforsamlingen 12 Aug. 2015

Denne artikel er kun éen af mange artikler, som fremover vil fremgå på denne side. Herunder kan du følge med i hvad der sker i foreningen, i form af referater af generalforsamlinger og mange andre ting.

Fanø Jagtforening
Ordinær generalforsamling
tirsdag den 12. august 2015 kl. 19.00
Referat
Tirsdag den 12. august blev der afholdt ordinær generalforsamling i Fanø Jagtforening. Generalforsamlingen blev afholdt i Fanøhallen, og tilstede var i alt 30 medlemmer af foreningen.
Gunnar Bruun var dirigent, mens undertegnede tog referat.
1. Formandens beretning
Jesper Haurum fremlagde i kraft af formandskabet året der gik, og de fremtidige udfordringer for foreningen.
- Der er indgået nyt jagtlejekontrakt for de næste 3 år med Hartkornskassen. Prisen er korrigeret efter den almindelige gældende prisindeks. Der er ingen ændringer i antal matrikler, som hører ind under jagtlejekontrakten.
- Formanden gjorde rede for debatten om adaptiv vildtforvaltning, og hvordan det på sigt kunne have indflydelse på jagten på Fanø. Hjortevildtslauget på Fanø bygger allerede på et princip om samarbejde over et større forvaltningsområde. Arealbegrænsning i forhold til hjortevildtsjagten kan dog have betydning i forhold til problematikken med hegnsjægere.
- Der blev gjort rede for agerhønseprojektet på Fanø, som nu løber på 4. år. Der er udsat 15 familier, hvoraf 12 indtil videre har klaret sig. Der er stadigvæk et behov for regulering af især sortfugle. Næste år er det sidste år med udsætning, hvorefter projektets resultater skal evalueres.
- Jagttegnsundervisning løber nu på andet år. Indtil videre har 19 personer benyttet sig af tilbuddet. 3 har nu opnået jagttegn, mens 3 mangler skydeprøven. 4 til 6 personer vil gå op til teoriprøven igen.
- Der arbejdes med en mentorordning, hvor de nye medlemmer bliver vist rundt i terrænet, og kan gå med en erfaren jæger. Jan Holm er koordinator. Flere oplysninger kommer på hjemmesiden.
- Der bliver i øjeblikket udsat fasan, agerhøns og ænder (i fuglekøjen). Ællingerne er i foråret blevet stjålet fra fuglekøjen.
- Af vildtpleje er der udført:
"Kommunens træer" – fældning, fræsning og genplantning.
"Jægerlunden" – udtynding og genplantning
"Grøndal" – slåning af siv.
Læbælter – plantet i området mellem Kallebjergsvej og Søren Madsen.
- Bestyrelsen arbejder stadigvæk aktivt med jordopkøb. Indsatsen er koncentreret om arealerne i direkte tilknytning til skydebanen.
- Bestyrelsens arbejdsområder vil fremover være;
Vildtforvaltning (adaptiv forvaltning)
Hjorte og mark laug.
Ansøgning af midler fra diverse fonde.
Jagttegnskursus og nye medlemmer.
Vildtpleje projekter. ( især vandhuller)
Økonomi på længere sigt.
Nyjægere i bestyrelsen

2. Det reviderede regnskab 2014
Henrik Skovgård fremlagde regnskabet for 2014 til godkendelse. I alt var der indtægter for 466586,-. Udgifterne er på 349985,-, hvilket giver et overskud på 116601,- for 2014.
- Der blev gjort rede for de høje post af indkøb af haglpatroner. Beløbet blev høj på grund af en ubetalt regning fra 2013.
- Festudvalget havde købt nogle løsninger til festarrangementer, som endte med at blive dyrere end forventet.
- Flugtskydningsudvalget undrede sig over det beskedne overskud af skydebanen. Bestyrelsen redegjorde for at de fleste indtægter på skydebanen bliver bogført under festudvalget.
- Fuglekøjen har givet et overskud på 22383,-, takket være LAG-midlerne. Beløbet bliver overført til jagtforeningens bankkonto.
- Agerhøns-projektet har medført omkostninger for 15202,- i 2014. Der fås en bevilling på 30000,- fra DJ efter projektets afslutning i 2016. Foreningen afholder selv udgifterne til foder.
I øjeblikket er kassebeholdningen på ca. 400000,- i banken. Den 1. maj er der indbetalt jagtleje af ca. 50 medlemmer. Den 1. november skal der betales jagtleje til lodsejerne. I 2014 var jagtlejen på 270350,-.
Foreningen har i øjeblikket aktiver for 1531228,-.
Der blev oplyst at regnskabet kan sendes til interesserede medlemmer.
Regnskabet for 2014 blev godkendt.

3. Fastsættelse af kontingent
Bestyrelsen foreslå en stigning på kr. 5 til foreningen fra samtlige medlemmer, hvilket blev godkendt.

4. Festudvalget
Bjørn Gudmundson fremlagde året der gik for festudvalget.
- Til Gule Ærter var der for få tilmeldte, hvilket medførte ekstraudgifter.
- Der var problemer med tilmeldinger til harejagten.
- Den store jagtfest blev dyrere på grund af indkøb af mad udefra. Der efterlyses kokke til arrangementet fremover. Lotteriet gav godt med indtægter.
- Der var ros for arrangementet ved flugtskydningsbanen.
Overordnet er der blevet købt mere ind end man plejer. Bjørn efterlyste derfor mere samarbejde imellem de enkelte udvalg.
Jesper Haurum takkede festudvalget for en fortrinlig indsats, og kom med en opfordring til medlemmerne om at bakke op om aktiviteterne. Foreningen har behov for det sociale samvær.
5. Flugtskydningsudvalget
Anders Lauridsen fra flugtskydningsudvalget fortalte om det store flugtskydningsarrangement, som var forløbet med godt. Der var stor ros for indsatsen med afviklingen.
Der er i øjeblikket et stort frafald af især ældre skytter til flugtskydningen om torsdage. Derfor opfordrede Anders til at komme ud og øve.

6. Vildtplejeudvalget
Gunnar Bruun fremlagde resultaterne af vildtplejeindsatsen.
- Der er blevet plantet træerne ved Kallesbjergvej og over mod den gamle losseplads. Succesen er dog begrænset. De fleste træer er blevet ædt af kaniner og rådyr. En del er gået ud pga. de vandlidende forhold. På Søren Madsens areal klarer buskene sig dog.
- Der er problemer med ukrudt omkring beplantninger. Gunnar kom derfor med en opfordring til at folk en gang imellem gik ud og lugede omkring træerne.
- Der er købt godt ind med frø til fodermarkerne. Enkelte fodermarker trives og bliver brugt af vildtet, mens andre har det mindre godt.
- Der er udsat 50 fasaner.
- Anderørene i Karensdal bliver brugt i 4 tilfælde.
- Jægerlunden er blevet udtyndet. Der bliver nu plantet med birk i området.

7. Indkomne forslag
- Der blev skrevet ind, at ræveregulering i perioden 16.7 til 31.8 kun gælder rævehvalpe. Der skal forud for reguleringen gives sms-besked til den af bestyrelsen udpegede listefører.
- Der blev spurgt om der måtte reguleres ringduer med salonriffel, hvilket bestyrelsen afviste. Ringduer må fortsat kun reguleres med hagl.

8. Beskydningsregler for kommende jagtsæson (vedlagt som Bilag A og Bilag B)
Bilag A og B blev godkendt.
- Der blev stillet forslag om at nedsatte kvoten på 6 harer om året til 2 harer. Forslaget blev nedstemt.
- Der blev forklaret, at der fortsat må jages dåvildt efter man har nedlagt råvildt og omvendt.
- Der blev oplyst om, at riffeljagt på golfbanen under ingen omstændigheder må finde sted.
- Med hensyn til gravjagten skal der fremover betales ved bestilling. Kontonummer kan findes på hjemmesiden. I år vil der være færre gravjagtsarrangementer fordi der kun er en aktiv hund i foreningen. Derfor gælder "først til mølle"-princippet. Mikkel fra Sønderho vil hjælpe til med sin hund.
- Dåvildt afregnes med 20,-/kg.
- Der blev stillet forslag om, at prisen på gæstekort sættes op fra de nuværende 100,-. Forslaget blev nedstemt.
- Buejagt er tilladt.

9. Valg til bestyrelsen og de enkelte udvalg

- Valg af 2 bestyrelsesmedlemmer (Jens Brinch og Steen Egeholm er på valg.)
Jens Brinck er genvalgt. Kim Carlson træder ind i stedet for Steen.
- Valg af kasser (Henrik Skovgård er på valg)
Henrik er genvalgt.
- Valg af 1 suppleant til bestyrelsen (Bjørn Gudmundsen er på valg)
Jacob Coln er valgt ind som suppleant
- Valg af 1 revisor (Per Mouritzen er på valg)
Per er genvalgt
- Valg af 2 udvalgsmedlemmer til flugtskydningsudvalget (Anders Lauridsen og Knud B. Bjerg er på valg)
Både Anders og Knud er genvalgt
- Valg af 1 suppleant til flugtskydningsudvalget (Søren Lyhne er på valg)
Søren er genvalgt.
- Valg af 4 udvalgsmedlemmer til vildtplejeudvalget (Jan Holm, Jesper Haurum, Allan Christensen og Jens Bak er på valg)
Jesper Haurum er genvalgt. Olivier Vryens og Thy er valgt ind. Frank Helsinghoff er valgt ind som suppleant.
- Forslag til 2 bestyrelsesmedlemmer til I/S Albue Fuglekøje (Richard Olesen og Gunnar Bruun er på valg)
Både Richard og Gunnar er genvalgt.
- Forslag til 1 suppleanter til Albue Fuglekøje (Ole Nybjørn er på valg)
Ole er genvalgt.
- Valg af 2 udvalgsmedlemmer til festudvalget (Bjørn Gudmundsen og Finn N. Jacobsen er på valg)
Der kun ikke findes afløsere til hverken Bjørn eller Finns post
- Valg af 1 suppleant til festudvalget (Svend Åge Hansen er på valg)
Der kun ikke findes en afløser til Svend Åge.
Der er problemer med at besatte pladserne i festudvalget. På nuværende tidspunkt er der 3 ubesatte poster, hvilket ikke er sket før. Formanden oplyste at dette kunne have konsekvenser for udvalgets fremtidige virke. Bestyrelsen vil granske de muligheder der er.

10. Eventuelt
- Der efterlyses email-adresserne på hjemmesiden. Disse vil nu blive lagt ind.
- Der efterlyses andre kort.
- De nordlige matrikler af golfbanen skal lægges ind som almindelig jagtområde.

Skrevet af;
Olivier Vryens
Den 17.08.2015