Krondyrsjagt 2017-2018

Kronvildt jagterne er d 8/12-2017 samt 13/1-2018.

For at deltage som riffelskytte skal man have jagtadkomst og have trænet minimum en gang på hjortebane i den indeværende sæson.

For de som ikke ønsker at jage med riffel er muligt at deltage som hundefører. Som hundefører skal man være medlem af Fanø Jagtforening men behøver ikke jagtadkomst.

For regler og tilmelding se "Jagtregler §6 / 6.3 Kronvildt".

 

Krondyrliste for Nordby December 2017:

1 Torben Back Sørensen
2 Palle Beck Thomsen
3 Lars Skelmose
4 Ole Peder Christiansen
5 Søren Lyhne
6 Michael Baun
7 Flemming Kirk Jensen
8 Ole Nybjørn
9 Kim Carlsson
10 Lars Gustav Nielsen
11 Zarko Duranovic
12 Flemming N. Jensen
13 Jens Brinch
14 Michael Andersen
15 Mads Christensen
16 Jacob Albert Jepsen

 

Krondyrliste for Nordby Januar 2018:

17 Bruno Kristensen
18 Jan Svenning Jensen
19 Finn K. Jensen
20 Leif B. Nielsen
21 Svend Åge Hansen
22 Kaj Kruppa
23 Allan Christensen
24 Jacob Coln
25 Michael Guldmann
26 Michael Bus
27 Allan Islin
28 Tobias Tornel
29 Jesper Harum
30 Flemming Laulund
31 Finn Jacobsen
32 Knud Bjerg
33 Bjørn Gudmundsen
34 Niels Christian Krog
35 Michael Carlsson
36 Olivier Vryens
37 Chris Gade


Svigermor Lilian forestod lodtrækningen. Hende skal man ikke spøge med ?!

 

Generelt om Krondyr jagt på Fanø 2017-18
Som det måske er nogle bekendt, fik vi som nogle af de få, næsten vores vilje i forhold til de nye jagttider på krondyr. I den bekendtgørelse der blev vedtaget inden sommerferien har vi fået følgende indføjet: ”Kronvildt. 2. lørdag og søndag i december og 2. lørdag og søndag i januar”.
Det betyder så også, at krondyr er fredet alle andre dage på Fanø. For vores vedkommende i Fanø Jagtforening gør det ingen forskel, da vi jo i forvejen kun skød krondyr på de to fællesjagter. Det samme gør sig gældende for de to konsortier i skoven og Gåsehullerne, samt vores venner i Sønderho Jagtforening.
Jeg håber det kan tilskynde de få der ikke er med til fællejagterne, til at komme med os på jagt, men er samtidig ikke mere naiv, end at jeg god ved, det ikke er sikkert, at det gør den store forskel.
Omvendt vil jeg bede jer holde øje med at der ikke bliver skudt krondyr udenfor disse to weekender, da det så er ulovlig jagt, der som bekendt skal meldes til politiet.
I år bliver der muligvis kun en’ jagt i december. Vi har igen talt krondyr i foråret, og har ikke talt ret mange, så vi er meget i tvivl om hvor stor stammen egentlig er. Michael Baun er nok den der har set flest fra traktoren, med 7 stk. i slutningen af april. Som nogen ved, er der dog stadig mindst en ”monster hjort” på Fanø. Den var nemlig ved at tage livet af en mountainbike rytter mandag d. 17. juli, hvor redningshelikopteren måtte tages i brug ?.
Umiddelbar efter jagten i december, beslutter medlemmerne i Krondyrgruppen Fanøs bestyrelse om der bliver en jagt i januar.
Som udgangspunkt kan vi derfor kun regne med at vi laver den første jagt lørdag d. 9. dec. Her har vi fra Fanø Jagtforening 16 skyttepladser.
Alle der vil med som skytter, kan derfor melde sig til ved generalforsamlingen d. 1. august, enten ved personlig fremmøde, eller ved en fuldmagt. Og alle lodder vil blive trukket i nummerrækkefølge, hvor de første 16 skytter får direkte adgang, og de resterede kommer på venteliste i nummerrækkefølgen.
Bliver der en anden jagt i januar, rykker ventelisten automatisk videre til denne jagt. Er listen opbrugt, trækkes der lod blandt de jægere der ikke har skudt krondyr på den første jagt.
Det koster som sædvanligt 500.- at være skytte på disse jagter. Skyder man noget kan man købe det for 20.- pr. Kg. Brækket vægt. Igen er der ikke tvang til at man køber, men man har forkøbsret. Der er indkøbt lidt flere skydetårn i år, og næsten alle poster er ved at have et skydetårn nu.
Husk at det er en forudsætning at man har været på skydebanen og træne på at skyde på bevægelige mål, hvis man vil deltage som skytte. Har man ikke det, kommer man ikke ibetragtning som skytte.
Man kan derimod komme i betragtning som driver med hund. Og det kan varmt anbefales. Denne dag må man som driver skyde snepper i alle de områder man driver i, og det kan være en rigtig god dag for det, selv om det er sidst i sneppe sæsonen.


Med venlig hilsen
Jan Holm

 

 

 

 

 

 

Senest ændretMandag, 14 august 2017 08:00